Recette L'asneton #3
- 3 décembre 2019
Céréales et sucres
Quantité | Nom | Malterie | Forme | Addition | Couleur | Proportions | Coût total |
---|---|---|---|---|---|---|---|
7.16 kg | Malt Pilsen 2RP | Les Maltiers | Grains | Empâtage | 3 EBC | 75 % | - |
1.79 kg | Caramunich II (Weyermann) | Weyermann | Grains | Empâtage | 124 EBC | 18.7 % | - |
German crystal malt. Adds maltiness, aroma, color. | |||||||
600 g | Carafa III | Weyermann | Grains | Empâtage | 1034 EBC | 6.3 % | - |
Dark color and aroma - used in some German beers |
Houblons
Quantité | Nom | Forme | Alpha | Addition | Temps | IBU | Coût total |
---|---|---|---|---|---|---|---|
49.8 g | Magnum | Pellets | 14.0 % | Ébullition | 60 minutes | 42.9 | - |
German Hallertauer hybrid, widely used in GermanyUsed for: German ales and lagersAroma: Good aroma and stable spicy flavorSubstitutes: N/A | |||||||
28.3 g | Tradition | Pellets | 6.0 % | Ébullition | 0 minutes | 0 | - |
Close descendant of Hallertauer Mittelfrueh bred for high yield.Used for: Lager, Pilsner, Bock, some WeizensAroma: Fine - similar to Hallertauer MittelfruehSubstitutes: Hallertauer Mittelfrueh, Liberty, Ultra |
Levures
Quantité | Nom | Laboratoire | Forme | Coût total |
---|---|---|---|---|
33 g | S-04 SafAle English Ale | DCL/Fermentis | Sèche | - |
Fast starting, fast fermenting yeast. Quick attenuation helps to produce a clean, crisp, clear ale. Can be used in a wide range of ales. |
Efficacité d'empâtage : 84%
Ratio eau/grain de départ : 3.0 L/kg
pH : 5.4
-
Concasser les grains
-
Palier Protéines à 55°C pendant 10 minutes
-
Palier Saccharification à 64°C pendant 60 minutes
-
Palier Mash Out à 75°C pendant 10 minutes
-
Filtrer et rincer les drêches avec 33.1 L d'eau à 77.0°C
Temperature mash for use when mashing in a brew pot over a heat source such as the stove. Use heat to maintain desired temperature during the mash.
Volume d'ébullition : 53.2 L
Temps d'ébullition : 60 minutes
Densité avant ébullition : 1.045
-
Porter le moût à ébullition
-
Ajouter les : 49.8 g de Magnum
-
Minuteur 60 minutes
-
Ajouter les : 28.3 g de Tradition
-
Minuteur 0 minutes
-
Faire refroidir le moût
- 0
- 6 dégustations
- 0 commentaire
Dégustations
6 dégustations
Avis du brasseur
Très bonne