Recette Biere blanche acide mono palier
- 12 janvier 2020
Céréales et sucres
Quantité | Nom | Malterie | Forme | Addition | Couleur | Proportions | Coût total |
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7 kg | Pilsner (2 Row) UK | Grains | Empâtage | 2 EBC | 50 % | - | |
Pilsner base malt | |||||||
7 kg | Wheat Malt, Bel | Grains | Empâtage | 3 EBC | 50 % | - | |
Malted wheat for use in Wheat beers |
Houblons
Quantité | Nom | Forme | Alpha | Addition | Temps | IBU | Coût total |
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60 g | Cascade | Pellets | 7.3 % | Ébullition | 20 minutes | 11.8 | - |
A hops with Northern Brewers HeritageUsed for: American ales and lagersAroma: Strong spicy, floral, grapefruit characterSubstitutes: CentennialExamples: Sierra Nevada Pale Ale, Anchor Liberty Ale | |||||||
30 g | Cascade | Pellets | 7.3 % | Hors flamme | 15 minutes | 2.3 | - |
A hops with Northern Brewers HeritageUsed for: American ales and lagersAroma: Strong spicy, floral, grapefruit characterSubstitutes: CentennialExamples: Sierra Nevada Pale Ale, Anchor Liberty Ale |
Divers
Quantité | Nom | Addition | Temps | Coût total |
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40 g | Graine de coriandre | Ébullition | 5 minutes | - |
Levures
Quantité | Nom | Laboratoire | Forme | Coût total |
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40 g | WB-06 Safbrew Wheat | DCL/Fermentis | Sèche | - |
A specialty yeast for wheat beer fermentation. The yeast produces a subtle estery and phenlol flavor typical of wheat beers. |
Efficacité d'empâtage : 60%
Ratio eau/grain de départ : 2.5 L/kg
pH : 5.4
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Concasser les grains
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Faire chauffer 35 L d'eau à 73.2°C
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Palier Saccharification à 66°C pendant 60 minutes
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Palier Mash Out à 75°C pendant 10 minutes
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Filtrer et rincer les drêches avec 62.9 L d'eau à 75.6°C
Temperature mash for use when mashing in a brew pot over a heat source such as the stove. Use heat to maintain desired temperature during the mash.
Volume d'ébullition : 85.3 L
Temps d'ébullition : 60 minutes
Densité avant ébullition : 1.030
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Porter le moût à ébullition
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Minuteur 40 minutes
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Ajouter les : 60 g de Cascade
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Minuteur 15 minutes
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Ajouter les : 40 g de Graine de coriandre
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Minuteur 5 minutes
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Éteindre la source de chaleur
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Ajouter les : 30 g de Cascade
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Minuteur 15 minutes
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Faire refroidir le moût
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