Configuration :

Recette Ariana Pale Ale

  • Style : Pale Ale Américaine
  • Méthode : Tout grain
  • Fermentation : Ale
  • Volume : 9.5 L
  • Efficacité d'empâtage : 70%
  • Efficacité de la brasserie : 66.7%
  • Ratio IBU/DI : 0.26
  • Coût total : -

Céréales et sucres

Quantité Nom Malterie Forme Addition Couleur Proportions Coût total
2.5 kg Pilsner (2 Row) Bel Grains - 2 EBC 91.7 % -
This is an excellent base malt for many styles, including full flavored Lagers, Belgian Ales and Belgian Wheat beers.
125 g Oats, Flaked Grains - 1 EBC 4.6 % -
Oats will improve mouth feel and add a creamy head. Commonly used in Oatmeal Stout.
100 g Munich Malt Grains - 9 EBC 3.7 % -
Although kilned, Munich still retains sufficient enzymes for 100% of the grain bill, or it can be used at a percentage of the total malt content for its full, malty flavor and aroma.

Houblons

Quantité Nom Forme Alpha Addition Temps IBU Coût total
2 g Ariana Pellets 9.4 % Ébullition 60 minutes 4.8 -
A recent aroma variety, this citrusy American hop is also used for its smooth bittering properties due to its low cohumulone levels.
12 g Ariana Pellets 9.4 % Ébullition 10 minutes 10.2 -
A recent aroma variety, this citrusy American hop is also used for its smooth bittering properties due to its low cohumulone levels.
30 g Ariana Pellets 9.4 % Houblonnage à cru 0 minutes 0 -
A recent aroma variety, this citrusy American hop is also used for its smooth bittering properties due to its low cohumulone levels.
Houblonnage à cru : 3.16 g/l

Levures

Quantité Nom Laboratoire Forme Coût total
11000 g Safale S-04 Safale Sèche -

Empâtage

Ratio eau/grain de départ : 2.5 L/kg
pH cible : 7.0
pH : ________

Ébullition

Volume d'ébullition : 10 L
Temps d'ébullition : 60 minutes
Densité avant ébullition : 1.058
  •  
    Porter le moût à ébullition
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    Ajouter les : 2 g de Ariana
  •  
    Minuteur 50 minutes
  •  
    Ajouter les : 12 g de Ariana
  •  
    Minuteur 10 minutes
  •  
    Faire refroidir le moût

Fermentation

Primaire : 0 jours à environ 20.0°C
Date de début : ____________________
Notes : _________________________________
Garde en bouteille : 30 jours à environ 20.0°C
Date de début : ____________________
Notes : _________________________________
Carbonatation : 1.0 volumes

DI est. : 1.058
DF est. : 1.015
Alcool est. : 5.6 % alc./vol.
EBC : 6
DI : __________
DF : __________
Alcool : __________ % alc./vol.
IBU : 15