Recette Bière Du Calendrier jour 18
- 3 novembre 2020
Céréales et sucres
Quantité | Nom | Malterie | Forme | Addition | Couleur | Proportions | Coût total |
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7.5 kg | Pale Malt (2 Row) UK | Grains | - | 3 EBC | 92.6 % | - | |
Base malt for all English beer stylesLower diastatic power than American 2 Row Pale Malt | |||||||
300 g | Carafa III | Weyermann | Grains | - | 525 EBC | 3.7 % | - |
Dark color and aroma - used in some German beers | |||||||
300 g | Roasted Barley | Grains | - | 1150 EBC | 3.7 % | - | |
Roasted at high temperature to create a burnt, grainy, coffee like flavor.Imparts a red to deep brown color to beer, and very strong roasted flavor.Use 2-4% in Brown ales to add a nutty flavor, or 3-10% in Porters and Stouts for coffee flavor. |
Houblons
Quantité | Nom | Forme | Alpha | Addition | Temps | IBU | Coût total |
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40 g | Waimea | Pellets | 17.5 % | Ébullition | 30 minutes | 45.9 | - |
A high alpha acid, dual purpose hop with lots of pine and citrus characters. Used for: IPASubstitutions: N/A | |||||||
10 g | Waimea | Pellets | 17.5 % | Ébullition | 15 minutes | 7.2 | - |
A high alpha acid, dual purpose hop with lots of pine and citrus characters. Used for: IPASubstitutions: N/A | |||||||
50 g | Waimea | Pellets | 17.5 % | Hors flamme | 20 minutes | 21 | - |
A high alpha acid, dual purpose hop with lots of pine and citrus characters. Used for: IPASubstitutions: N/A | |||||||
100 g | Waimea | Pellets | 17.5 % | Houblonnage à cru | 4 jours | 0 | - |
A high alpha acid, dual purpose hop with lots of pine and citrus characters. Used for: IPASubstitutions: N/A |
Houblonnage à cru : 3.33 g/l
Divers
Quantité | Nom | Addition | Temps | Coût total |
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7 g | Irish Moss (Lichen carraghen) | Ébullition | 15 minutes | - |
Levures
Quantité | Nom | Laboratoire | Forme | Coût total |
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11 g | - Windsor Yeast | Lallemand | Sèche | - |
Clean, well balanced finish. Yeast produces an estery ale with a slighly fresh yeast flavor. Not as quick as the Nottingham. Some bannana aroma. |
Eau - Profil cible
Ca2+ | Mg2+ | Na+ | SO42- | Cl- | HCO3- |
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82.4 | 15.0 | 4.5 | 6.0 | 7.3 | 314.0 |
Efficacité d'empâtage : 73%
Ratio eau/grain de départ : 2.5 L/kg
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Concasser les grains
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Faire chauffer 20.3 L d'eau à 73.2°C
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Palier Saccharification à 66°C pendant 50 minutes
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Palier Mash Out à 75°C pendant 10 minutes
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Filtrer et rincer les drêches avec 26.7 L d'eau à 75.6°C
Volume d'ébullition : 39.7 L
Temps d'ébullition : 60 minutes
Densité avant ébullition : 1.044
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Porter le moût à ébullition
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Minuteur 30 minutes
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Ajouter les : 40 g de Waimea
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Minuteur 15 minutes
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Ajouter les : 10 g de Waimea, 7 g de Irish Moss (Lichen carraghen)
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Minuteur 15 minutes
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Éteindre la source de chaleur
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Ajouter les : 50 g de Waimea
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Minuteur 20 minutes
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Faire refroidir le moût
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