Recette K - Agent K

  • 10 décembre 2020
  • Style : Pale Ale Américaine
  • Méthode : Tout grain
  • Fermentation : Ale
  • Volume : 18.0 L
  • Efficacité d'empâtage : 69 %
  • Efficacité de la brasserie : 67.4 %

Densité initiale
1.058
Densité finale
1.015
Couleur
15 EBC
Amertume
44 IBU
Ratio IBU/DI
0.76
Alcool
5.6 %
Coût total
-

1056 à 26c
Densité final : 1005 euh plutot 1015
Sucre : 3.1/l -> 5l, 8.5 => 3.1g/l
42g + 26.5g

Céréales et sucres

Quantité Nom Malterie Forme Addition Couleur Proportions Coût total
4.623 kg Pale Malt (2 Row) Bel Grains - 5 EBC 91.2 % -
Base malt for all beer stylesHigher potential yield than US, English equivalent pale ale malts
272 g Smoked Malt Grains - 17 EBC 5.4 % -
Malt that has been smoked over an open fire.Creates a distinctive "smoked" flavor and aroma.Used primarily for German Rauchbier but can also be added to Brown Ales and Porters.
175 g Caramunich Malt Grains - 110 EBC 3.5 % -
Caramel, copper colored malt. Used in Belgian ales and German bocks.

Houblons

Quantité Nom Forme Alpha Addition Temps IBU Coût total
12 g Chinook Pellets 11.9 % Ébullition 60 minutes 21.4 -
Strong versatile bittering hopUsed for: Ales, porters, stoutsAroma: Heavy and spicy aromaSubstitutes: Galena, Eroica, Nugget, BullionExamples: Sierra Nevada Stout, Sierra Nevada Celebration Ale
10 g Citra Pellets 12.0 % Ébullition 20 minutes 10.1 -
Special aroma hops released in 2007. Imparts high alpha/oil content but low cohumulone.Aroma: Adds interesting citrus and tropical fruit character to the beer. Substitutes: Unknown
10 g Waimea Pellets 15.2 % Ébullition 20 minutes 12.7 -
10 g Simcoe Pellets 13.0 % Ébullition 0 minutes 0 -
High alpha bittering hops with good aroma characteristics.Used for: IPAsAroma: Citrus and pine-like aromaSubstitutes: N/A
10 g Waimea Pellets 15.2 % Ébullition 0 minutes 0 -
25 g Simcoe Pellets 11.9 % Houblonnage à cru 7 jours 0 -
High alpha bittering hops with good aroma characteristics.Used for: IPAsAroma: Citrus and pine-like aromaSubstitutes: N/A
15 g Waimea Pellets 15.2 % Houblonnage à cru 7 jours 0 -
Houblonnage à cru : 2.22 g/l

Divers

Quantité Nom Addition Temps Coût total
4.929 ml Irish Moss Ébullition 10 minutes -
Fining agent that aids in the post-boil protein break. Reduces protein chill haze and improves beer clarity.

Levures

Quantité Nom Laboratoire Forme Coût total
50 ml US-05 Safale American DCL/Fermentis Sèche -
American ale yeast that produces well balanced beers with low diacetyl and a very clean, crisp end palate.

Efficacité d'empâtage : 69%

Ratio eau/grain de départ : 2.5 L/kg

pH : 5.2

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    Concasser les grains
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    Faire chauffer 12.7 L d'eau à 75.5°C
  •  
    Palier Saccharification à 68°C pendant 60 minutes
  •  
    Palier Mash Out à 75°C pendant 10 minutes
  •  
    Filtrer et rincer les drêches avec 16 L d'eau à 18.0°C

Brew in a bag method where the full boil volume is mashed within the boil vessel and then the grains are withdrawn at the end of the mash. No active sparging is required. This is a full body beer profile.

Volume d'ébullition : 24.1 L

Temps d'ébullition : 60 minutes

Densité avant ébullition : 1.044

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    Porter le moût à ébullition
  •  
    Ajouter les : 12 g de Chinook
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    Minuteur 40 minutes
  •  
    Ajouter les : 10 g de Citra, 10 g de Waimea
  •  
    Minuteur 10 minutes
  •  
    Ajouter les : 4.929 ml de Irish Moss
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    Minuteur 10 minutes
  •  
    Ajouter les : 10 g de Simcoe, 10 g de Waimea
  •  
    Minuteur 0 minutes
  •  
    Faire refroidir le moût

Primaire : 4 jours à environ 19.4°C

Secondaire : 10 jours à environ 19.4°C

Garde en bouteille : 30 jours à environ 18.3°C

Carbonatation : 2.4 volumes

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