Recette L - This is not a be[ea]r spray

  • 10 décembre 2020
  • Style : IPA Américaine
  • Méthode : Tout grain
  • Fermentation : Ale
  • Volume : 18.0 L
  • Efficacité d'empâtage : 63 %
  • Efficacité de la brasserie : 61.7 %

Densité initiale
1.059
Densité finale
1.015
Couleur
21 EBC
Amertume
77 IBU
Ratio IBU/DI
1.31
Alcool
5.8 %
Coût total
-

faire chauffer eau pour mash a 75c
13.25l
1018

Céréales et sucres

Quantité Nom Malterie Forme Addition Couleur Proportions Coût total
5.2 kg Pale Malt (2 Row) Bel Grains - 5 EBC 92.4 % -
Base malt for all beer stylesHigher potential yield than US, English equivalent pale ale malts
260 g Caraamber Grains - 59 EBC 4.6 % -
Adds body, color and improves head retention.Also called "Crystal" malt.
130 g Melanoiden Malt Grains - 39 EBC 2.3 % -
Aromatic malt from Banberg, Germany. Promotes a full flavor and rounds off beer color. Promotes deep red color and malty flavor.
40 g Chocolate Malt Grains - 689 EBC 0.7 % -
Dark malt that gives a rich red or brown color and nutty flavor.Use for: Brown ales, porters, some stoutsMaintains some malty flavor, not as dark as roasted malt.

Houblons

Quantité Nom Forme Alpha Addition Temps IBU Coût total
20 g Mt. Hood Pellets 5.5 % Pré-ébullition 90 minutes 20.2 -
Used for: European Lagers, finishingAroma: Mild with a clean aroma, neutral flavor. Somewhat pungent.Substitutes: Hallertauer, Liberty, Crystal
20 g Mt. Hood Pellets 5.5 % Ébullition 90 minutes 18.4 -
Used for: European Lagers, finishingAroma: Mild with a clean aroma, neutral flavor. Somewhat pungent.Substitutes: Hallertauer, Liberty, Crystal
10 g Herkules Pellets 15.3 % Ébullition 90 minutes 25.6 -
20 g Mt. Hood Pellets 5.5 % Ébullition 20 minutes 9.2 -
Used for: European Lagers, finishingAroma: Mild with a clean aroma, neutral flavor. Somewhat pungent.Substitutes: Hallertauer, Liberty, Crystal
15 g Mt. Hood Pellets 5.5 % Ébullition 10 minutes 4 -
Used for: European Lagers, finishingAroma: Mild with a clean aroma, neutral flavor. Somewhat pungent.Substitutes: Hallertauer, Liberty, Crystal
20 g Tardif de bourgogne Pellets 7.1 % Ébullition 0 minutes 0 -
30 g Tardif de bourgogne Pellets 7.1 % Houblonnage à cru 4 jours 0 -
28.5 g Cluster Pellets 7.0 % Houblonnage à cru 4 jours 0 -
Used for: General purpose bittering hopAroma: Floral, slightly spicy. Sharp aroma and sharp flavorSubstitutes: Eroica, Galena
Houblonnage à cru : 3.25 g/l

Divers

Quantité Nom Addition Temps Coût total
4.929 ml Irish Moss Ébullition 10 minutes -
Fining agent that aids in the post-boil protein break. Reduces protein chill haze and improves beer clarity.

Levures

Quantité Nom Laboratoire Forme Coût total
50 ml US-05 Safale American DCL/Fermentis Sèche -
American ale yeast that produces well balanced beers with low diacetyl and a very clean, crisp end palate.

Efficacité d'empâtage : 63%

Ratio eau/grain de départ : 2.5 L/kg

pH : 5.2

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    Concasser les grains
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    Faire chauffer 14.1 L d'eau à 75.5°C
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    Palier Saccharification à 68°C pendant 60 minutes
  •  
    Palier Mash Out à 75°C pendant 10 minutes
  •  
    Filtrer et rincer les drêches avec 18.5 L d'eau à 18.0°C

Brew in a bag method where the full boil volume is mashed within the boil vessel and then the grains are withdrawn at the end of the mash. No active sparging is required. This is a full body beer profile.

Volume d'ébullition : 27.5 L

Temps d'ébullition : 90 minutes

Densité avant ébullition : 1.039

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    Ajouter les : 20 g de Mt. Hood
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    Porter le moût à ébullition
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    Ajouter les : 20 g de Mt. Hood, 10 g de Herkules
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    Minuteur 70 minutes
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    Ajouter les : 20 g de Mt. Hood
  •  
    Minuteur 10 minutes
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    Ajouter les : 15 g de Mt. Hood, 4.929 ml de Irish Moss
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    Minuteur 10 minutes
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    Ajouter les : 20 g de Tardif de bourgogne
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    Minuteur 0 minutes
  •  
    Faire refroidir le moût

Primaire : 4 jours à environ 19.4°C

Secondaire : 10 jours à environ 19.4°C

Garde en bouteille : 30 jours à environ 18.3°C

Carbonatation : 2.4 volumes

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