Configuration :

Recette ©️ Clone - Budweiser ™️

  • Style : Lager Américaine
  • Méthode : Tout grain
  • Fermentation : Lager
  • Volume : 27.0 L
  • Efficacité d'empâtage : 74%
  • Efficacité de la brasserie : 73.2%
  • Ratio IBU/DI : 0.43
  • Coût total : -

Source: The Maltose Falcons

This recipie has actually been lab tested by Busweiser and landed withoin 1% of spec. The above recipie is tweaked to suite local european ingredients somewhat...

Batch Size:
22.0 gallons
Boil Time:
60 minutes
Original Gravity:
1.048 O.G.
Final Gravity:
1.008 F.G.
ABV:
5.0% ABV
IBUs:
19.0 IBUs
SRM:
2.3 SRM
Malt/Grain/Sugar/Extract:
11# Domistic two-row
10# Domistic six-row
10# Long grain rice
2# Cara-pils (dextrine malt)
1.5 oz. Nugget 13aa 60min

Mashing Instructions:
let grain rest at 120 before working with rice, rice should be milled to resemble malt-o-meal. Bring 5 gal. to boil, add rice, stir until thick, turn off heat, lower temp of rice with cold water to 150 and add 2# milled two-row, let set 20 minuets, turn heat back on and bring rice to boil, stiring constantly, do not let rice scorch, this is very important and also very labor intensive, once rice has boiled for 5 minuets turn heat off and add rice to main mash, use gloves, once rice has been stired in to main mash temp should be very close to 148, mash one hour,

Hops:
The hops for this beer are brewers preference, since IBU's are very low in this brew 8-15, flavor and aroma hops are not needed.

Extra Ingredients:
Dilute carbon filterd tap water with 50-50 mix distilled water.

Yeast:
I prefer wyeast #2007 Pilsen lager yeast

Céréales et sucres

Quantité Nom Malterie Forme Addition Couleur Proportions Coût total
2.08 kg Pilsen Malt BestMalz Grains Empâtage 1 EBC 47 % -
1.34 kg Rice, Flaked Briess Grains Empâtage 1 EBC 30.2 % -
750 g Pale Ale BestMalz Grains Empâtage 3 EBC 16.9 % -
260 g Carapils Briess Grains Empâtage 1 EBC 5.9 % -

Houblons

Quantité Nom Forme Alpha Addition Temps IBU Coût total
11 g Nugget Pellets 13.0 % Ébullition 60 minutes 16.3 -

Divers

Quantité Nom Addition Temps Coût total
0 g Calcium Chloride Empâtage 0 minutes -
0 g Gypsum (Calcium Sulfate) Empâtage 0 minutes -
0.01 g Lactic Acid Empâtage 0 minutes -

Levures

Quantité Nom Laboratoire Forme Coût total
0.9 g WLP840 American Lager Yeast White Labs Liquide -

Eau - Profil cible

Ca2+ Mg2+ Na+ SO42- Cl- HCO3-
80.3 0.9 0.6 2.7 0.6 240.0

Empâtage

  •  
    Concasser les grains
  •  
    Palier Infusion à 62°C pendant 60 minutes
  •  
    Palier Mash out à 77°C pendant 15 minutes
  •  
    Filtrer et rincer les drêches avec 28.7 L d'eau à 75.0°C
Ratio eau/grain de départ : 2.5 L/kg
pH cible : 5.4
pH : ________

Ébullition

Volume d'ébullition : 35.8 L
Temps d'ébullition : 60 minutes
Densité avant ébullition : 1.029
  •  
    Porter le moût à ébullition
  •  
    Ajouter les : 11 g de Nugget
  •  
    Minuteur 60 minutes
  •  
    Faire refroidir le moût

Fermentation

Primaire : 4 jours à environ 9.0°C
Date de début : ____________________
Notes : _________________________________
Secondaire : 1 jours à environ 13.0°C
Date de début : ____________________
Notes : _________________________________
Tertiaire : 1 jours à environ 17.0°C
Date de début : ____________________
Notes : _________________________________
Garde en bouteille : 1 jours à environ 19.0°C
Date de début : ____________________
Notes : _________________________________
Carbonatation : 2.8 volumes

DI est. : 1.038
DF est. : 1.008
Alcool est. : 3.9 % alc./vol.
EBC : 3
DI : __________
DF : __________
Alcool : __________ % alc./vol.
IBU : 16