Recette Fermentery Form Extra Farmhouse Ale
- 26 juin 2021
DIRECTIONS
Mash at 148°F (64°C) for 60 minutes.
Vorlauf and run off, then sparge with 180°F (82°C) water.
Boil for 90 minutes, following the hops schedule. Chill to 68°F (20°C) and aerate the wort thoroughly in the carboy.
Pitch the yeast.
We don’t control the fermentation temperature at all, so start at 68°F (20°C) and let it free rise until FG is reached.
Then package the beer. It’s usually not totally bright, but it will be very clear in the bottle after a month.
Céréales et sucres
Quantité | Nom | Malterie | Forme | Addition | Couleur | Proportions | Coût total |
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6.11 kg | Pilsner (Weyermann) | Weyermann | Grains | Empâtage | 1 EBC | 62.5 % | - |
1.83 kg | Vienna Malt (Weyermann) | Weyermann | Grains | Empâtage | 3 EBC | 18.7 % | - |
1.83 kg | Wheat Malt, Pale (Weyermann) | Weyermann | Grains | Empâtage | 2 EBC | 18.7 % | - |
Houblons
Quantité | Nom | Forme | Alpha | Addition | Temps | IBU | Coût total |
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130 g | Willamette | Pellets | 5.5 % | Ébullition | 90 minutes | 56.7 | - |
80 g | Aged Styrian Goldings | Pellets | 2.0 % | Ébullition | 90 minutes | 12.7 | - |
Levures
Quantité | Nom | Laboratoire | Forme | Coût total |
---|---|---|---|---|
95.6 ml | 3711 French Saison | Wyeast Labs | Liquide | - |
95.6 ml | 5112 Brettanomyces Bruxellensis | Wyeast Labs | Liquide | - |
95.6 ml | WLP677 Lactobacillus Bacteria | White Labs | Liquide | - |
Efficacité d'empâtage : 80%
Ratio eau/grain de départ : 2.8 L/kg
pH : 5.4
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Concasser les grains
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Palier Mash In à 64°C pendant 60 minutes
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Filtrer et rincer les drêches avec 35.7 L d'eau à 82.0°C
V empatage = 25
V rinçage = 35
V ébu = 54
V final = 40
Volume d'ébullition : 54.3 L
Temps d'ébullition : 90 minutes
Densité avant ébullition : 1.045
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Porter le moût à ébullition
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Ajouter les : 130 g de Willamette, 80 g de Aged Styrian Goldings
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Minuteur 90 minutes
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Faire refroidir le moût
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