V empatage = 40L
V rinçage = 22L
V ébu = 45L
V final = 38L
DIRECTIONS
Mill the grains and mash at 149°F (65°C) for one hour.
Boil 60 minutes, then add the whirlpool hops.
Chill to 68°F (20°C) and pitch the yeast.
Ferment at 68°F (20°C) until one day past high kräusen and add fermention hops.
Allow the temperature to rise to 72°F (22°C) until fermentation is complete.
Dry hop for two to three days before packaging.
Quantité | Nom | Malterie | Forme | Addition | Couleur | Proportions | Coût total |
---|---|---|---|---|---|---|---|
9 kg | Pilsner Malt (Rahr) | Rahr | Grains | Empâtage | 1 EBC | 57.1 % | - |
3.9 kg | Vienna Malt (Weyermann) | Weyermann | Grains | Empâtage | 3 EBC | 24.8 % | - |
2.05 kg | Dextrose (Briess) | (Briess) | Sucre | Empâtage | 1 EBC | 13 % | - |
800 g | Rye Malt | Grains | Empâtage | 4 EBC | 5.1 % | - |
Quantité | Nom | Forme | Alpha | Addition | Temps | IBU | Coût total |
---|---|---|---|---|---|---|---|
114 g | Citra | Pellets | 12.0 % | Hors flamme | 20 minutes / 75°C | 5.3 | - |
114 g | Mosaic (HBC 369) | Pellets | 12.3 % | Hors flamme | 20 minutes / 75°C | 5.5 | - |
228 g | El Dorado | Pellets | 15.0 % | Houblonnage à cru | 5 jours | 0 | - |
114 g | Citra | Pellets | 12.0 % | Houblonnage à cru | 5 jours | 0 | - |
114 g | Mosaic (HBC 369) | Pellets | 12.3 % | Houblonnage à cru | 5 jours | 0 | - |
114 g | Citra | Pellets | 12.0 % | Houblonnage à cru | 2 jours | 0 | - |
114 g | Mosaic (HBC 369) | Pellets | 12.3 % | Houblonnage à cru | 2 jours | 0 | - |
Quantité | Nom | Laboratoire | Forme | Coût total |
---|---|---|---|---|
310 ml | A38 Juice | Imperial Yeast | Liquide | - |
1 pkg pour 19L |
2 jours de grosse ferm => mettre les hops de fermention
+3 jours et mettre les derniers DH en montant à 22
+2 jours et fini