Recette Imperial Stout
- 27 juin 2021
V empatage = 54L
V rinçage = 10L
V ébu = 45L
V final = 38L
Mash the grains at 148°F (64°C) for 45 minutes et mash out 10min.
Boil for 90 minutes following the hops schedule. Add the dextrose to the kettle at the start of the boil.
After the boil, chill the wort to slightly below fermentation temperature, about 60°F (16°C). Aerate the wort and pitch the yeast. Ferment at 65°F (18°C) for the first half of fermentation, and then allow the temperature to free rise to 73°F (23°C) to finish out fermentation.
Céréales et sucres
Quantité | Nom | Malterie | Forme | Addition | Couleur | Proportions | Coût total |
---|---|---|---|---|---|---|---|
10.93 kg | Pilsner (2 Row) Ger | Grains | Empâtage | 2 EBC | 54.5 % | - | |
2.73 kg | Munich Malt | Grains | Empâtage | 9 EBC | 13.6 % | - | |
1.82 kg | Oats, Flaked | Grains | Empâtage | 1 EBC | 9.1 % | - | |
1.82 kg | Corn Sugar (Dextrose) | Sucre | Ébullition - 90 minutes | 0 EBC | 9.1 % | - | |
910 g | Chocolate Rye Malt | Weyermann | Grains | Empâtage | 250 EBC | 4.5 % | - |
910 g | Midnight Wheat (Briess) | Briess | Grains | Empâtage | 745 EBC | 4.5 % | - |
460 g | Chocolate Malt | Grains | Empâtage | 450 EBC | 2.3 % | - | |
460 g | Roasted Barley (Thomas Fawcett) | Thomas Fawcett & Sons | Grains | Empâtage | 609 EBC | 2.3 % | - |
Houblons
Quantité | Nom | Forme | Alpha | Addition | Temps | IBU | Coût total |
---|---|---|---|---|---|---|---|
57 g | Bravo | Pellets | 15.0 % | Ébullition | 90 minutes | 40.9 | - |
A second generation super high alpha hops from the Hopsteiner breeding program released in 2006. Good bittering hop.Aroma: Fruity and floral aroma.Substitutes: Columbus, Zeus, Tomahawk | |||||||
114 g | Bravo | Pellets | 15.0 % | Hors flamme | 20 minutes / 78°C | 7.5 | - |
Levures
Quantité | Nom | Laboratoire | Forme | Coût total |
---|---|---|---|---|
249.4 ml | 1318 London Ale III | Wyeast Labs | Liquide | - |
Pitch à 16°C |
Efficacité d'empâtage : 65%
Ratio eau/grain de départ : 3.0 L/kg
pH : 5.4
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Concasser les grains
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Palier Mash In à 64°C pendant 45 minutes
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Palier Mash Out à 75°C pendant 10 minutes
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Filtrer et rincer les drêches avec 6.7 L d'eau à 75.6°C
Volume d'ébullition : 45 L
Temps d'ébullition : 90 minutes
Densité avant ébullition : 1.080
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Porter le moût à ébullition
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Ajouter les : 1.82 kg de Corn Sugar (Dextrose), 57 g de Bravo
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Minuteur 90 minutes
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Éteindre la source de chaleur
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Ajouter les : 114 g de Bravo
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Minuteur 20 minutes
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Faire refroidir le moût
Primaire : 5 jours à environ 18.0°C
Secondaire : 5 jours à environ 23.0°C
Garde en bouteille : 30 jours à environ 18.3°C
After the boil, chill the wort to slightly below fermentation temperature, about 60°F (16°C). Aerate the wort and pitch the yeast. Ferment at 65°F (18°C) for the first half of fermentation, and then allow the temperature to free rise to 73°F (23°C) to finish out fermentation.- 0
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