Recette All Together IPA
- 27 juin 2021
V empatage = 31L
V rinçage = 24L
V ébu = 45L
V final = 38L
Mill the grains and mash at 154°F (67°C) for 60 minutes.
Boil for 60 minutes, following the hops schedule. After the boil, spin the wort, add the whirlpool hops, and cover. Let rest for 10 minutes. Chill the wort to slightly below fermentation temperature, about 66°F (19°C). Aerate the wort and pitch the yeast. Ferment at 68°F (20°C). Once primary fermentation activity subsides, dry hop for five days.
Céréales et sucres
Quantité | Nom | Malterie | Forme | Addition | Couleur | Proportions | Coût total |
---|---|---|---|---|---|---|---|
8.56 kg | Pale Malt (2 Row) US | Grains | Empâtage | 2 EBC | 81.1 % | - | |
1.59 kg | Oats, Flaked | Grains | Empâtage | 1 EBC | 15.1 % | - | |
400 g | Carapils (Briess) | Briess | Grains | Empâtage | 1 EBC | 3.8 % | - |
Houblons
Quantité | Nom | Forme | Alpha | Addition | Temps | IBU | Coût total |
---|---|---|---|---|---|---|---|
63 g | Columbus (Tomahawk) | Pellets | 14.0 % | Ébullition | 60 minutes | 61.3 | - |
83 g | Mosaic (HBC 369) | Pellets | 12.3 % | Hors flamme | 10 minutes / 75°C | 3.4 | - |
57 g | Cascade | Pellets | 5.5 % | Hors flamme | 10 minutes / 75°C | 1 | - |
165 g | Mosaic (HBC 369) | Pellets | 12.3 % | Houblonnage à cru | 5 jours | 0 | - |
85 g | Cascade | Pellets | 5.5 % | Houblonnage à cru | 5 jours | 0 | - |
85 g | Citra | Pellets | 12.0 % | Houblonnage à cru | 5 jours | 0 | - |
85 g | Simcoe | Pellets | 13.0 % | Houblonnage à cru | 5 jours | 0 | - |
Levures
Quantité | Nom | Laboratoire | Forme | Coût total |
---|---|---|---|---|
250 ml | 1318 London Ale III | Wyeast Labs | Liquide | - |
1 pk pour 20L |
Efficacité d'empâtage : 72%
Ratio eau/grain de départ : 3.0 L/kg
pH : 5.4
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Concasser les grains
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Palier Mash In à 65°C pendant 50 minutes
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Palier Mash Out à 75°C pendant 10 minutes
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Filtrer et rincer les drêches avec 27.9 L d'eau à 76.0°C
Volume d'ébullition : 50.1 L
Temps d'ébullition : 60 minutes
Densité avant ébullition : 1.046
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Porter le moût à ébullition
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Ajouter les : 63 g de Columbus (Tomahawk)
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Minuteur 60 minutes
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Éteindre la source de chaleur
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Ajouter les : 83 g de Mosaic (HBC 369), 57 g de Cascade
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Minuteur 10 minutes
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Faire refroidir le moût
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