Configuration :

Recette Craft Seltzer

  • Style : Bières aux Sucres Alternatifs
  • Méthode : Extrait
  • Fermentation : Mixte
  • Volume : 40.0 L
  • Efficacité d'empâtage : 72%
  • Efficacité de la brasserie : 100.1%
  • Ratio IBU/DI : 0.00
  • Coût total : -

DIRECTIONS
V ébu = 50L
V f = 40L

Heat water until steaming, then turn off the heat, add the sugars, and stir until dissolved. Boil for 10 minutes, then add 2 g yeast nutrient. Chill to 20°C, aerate, and pitch the yeast. After 24 hours, add 2 g more of yeast nutrient, and the same the following day. When fermentation is complete, add flavorings and adjust as desired, then package and carbonate.

SI Fruit: Add 2–3 kg of low-pectin, crushed or pureed fresh fruit (such as raspberry or pineapple) for a bright and natural fruit character. To be on the safe side, consider adding 1/2 tsp (2,4 ml) of pectic enzyme to fight haze that might be caused by fruit pectins. Wouldn’t want to cloud up that crystal-clear seltzer (though it will taste great either way).

SI Coffee: Cold-steep 460 g of your favorite artisanal coffee and add to taste—if you think hard seltzer is cool, wait till you show up to a party with hard coffee.

SI More Flavors: Get your hands on your favorite liquid flavor extract and add to taste. This is probably the simplest option, and you get a huge range of flavors from which to choose: PB&J, vanilla and allspice, butter almond—there’s no end to the possible combinations.

Céréales et sucres

Quantité Nom Malterie Forme Addition Couleur Proportions Coût total
1.82 kg Corn Sugar (Dextrose) Sucre Ébullition - 10 minutes 0 EBC 50 % -
1.82 kg Sugar, Table (Sucrose) Sucre Ébullition - 10 minutes 1 EBC 50 % -

Divers

Quantité Nom Addition Temps Coût total
4.23 g Fermaid K Ébullition 10 minutes -
Après avoir coupé l'ébu
4.23 g Fermaid K Primaire 6 jours -
2.4 ml Pectic Enzyme Primaire 6 jours -
2 kg Pêche Primaire 6 jours -
ou autres fruits
1 kg Abricot Primaire 6 jours -
ou autres fruits
150 g Racine de gingembre Primaire 6 jours -
4.23 g Fermaid K Primaire 5 jours -

Levures

Quantité Nom Laboratoire Forme Coût total
106.3 ml US-05 Safale American DCL/Fermentis Sèche -

Empâtage

Ratio eau/grain de départ : 2.5 L/kg
pH cible : 5.4
pH : ________

Ébullition

Volume d'ébullition : 50 L
Temps d'ébullition : 10 minutes
Densité avant ébullition : 1.000
  •  
    Porter le moût à ébullition
  •  
    Ajouter les : 1.82 kg de Corn Sugar (Dextrose), 1.82 kg de Sugar, Table (Sucrose), 4.23 g de Fermaid K
  •  
    Minuteur 10 minutes
  •  
    Faire refroidir le moût

Fermentation

Primaire : 8 jours à environ 20.0°C
Date de début : ____________________
Notes : _________________________________
Garde en bouteille : 30 jours à environ 18.3°C
Date de début : ____________________
Notes : _________________________________
Carbonatation : 2.3 volumes

dépend ferm
After 24 hours, add 2 g more of yeast nutrient, and the same the following day.

DI est. : 1.035
DF est. : 1.008
Alcool est. : 3.5 % alc./vol.
EBC : 1
DI : __________
DF : __________
Alcool : __________ % alc./vol.
IBU : 0