Recette Blonde foin
- 22 septembre 2021
Céréales et sucres
Quantité | Nom | Malterie | Forme | Addition | Couleur | Proportions | Coût total |
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2.75 kg | Pilsner (2 Row) Ger | Grains | Empâtage | 2 EBC | 52.2 % | - | |
German base for Pilsners and Bohemian Lagers | |||||||
1.75 kg | Pale Malt (2 Row) Bel | Grains | Empâtage | 3 EBC | 33.2 % | - | |
Base malt for all beer stylesHigher potential yield than US, English equivalent pale ale malts | |||||||
500 g | Wheat Malt, Ger | Grains | Empâtage | 2 EBC | 9.5 % | - | |
Malted wheat base for use in all wheat styles | |||||||
250 g | Biscuit Malt | Grains | Empâtage | 23 EBC | 4.7 % | - | |
Use for English ales, brown ales and porters.Adds a biscuit like flavor and aroma.Can be used as a substitute for toasted malt. | |||||||
20 g | Oats, Flaked | Grains | Empâtage | 1 EBC | 0.4 % | - | |
Adds body, mouth feel and head retention to the beerUsed in oatmeal stouts and portersAdds substantial protein haze to light beersProtein rest recommended unless flakes are pregelatinized |
Houblons
Quantité | Nom | Forme | Alpha | Addition | Temps | IBU | Coût total |
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10 g | Perle | Pellets | 8.0 % | Ébullition | 60 minutes | 10 | - |
Perle has a spciy character, and the aroma is moderate and pleasing. Commonly compared to Hallertau Mittlefruh.Used for: German ales, lagers, Plisner, Alt, Maisbier, Dunkle, KolschAroma: Delicate floral and fruity tonesSubstitutes: Northern Brewer, Perle (U.S.), Hallertau Mittelfruh, Hallertau AromaStorage: Good6-10% AA / 2.5-5% Beta | |||||||
15 g | Triskel | Pellets | 2.6 % | Hors flamme | 20 minutes / 90°C | 1.3 | - |
10 g | Cascade | Cônes | 5.5 % | Hors flamme | 20 minutes / 90°C | 1.6 | - |
Divers
Quantité | Nom | Addition | Temps | Coût total |
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120 g | Foin | Empâtage | 2 minutes | - |
2 minutes avant la fin du mashout et filtration |
Levures
Quantité | Nom | Laboratoire | Forme | Coût total |
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23 g | US-05 Safale American | DCL/Fermentis | Sèche | - |
American ale yeast that produces well balanced beers with low diacetyl and a very clean, crisp end palate. |
Efficacité d'empâtage : 74%
Ratio eau/grain de départ : 3.0 L/kg
pH : 5.6
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Concasser les grains
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Faire chauffer 15.8 L d'eau à 68.6°C
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Palier empatage à 63°C pendant 40 minutes
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Palier Mash Step à 73°C pendant 20 minutes
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Palier mash out à 78°C pendant 10 minutes
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Filtrer et rincer les drêches avec 18.2 L d'eau à 75.0°C
Volume d'ébullition : 29.3 L
Temps d'ébullition : 60 minutes
Densité avant ébullition : 1.041
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Porter le moût à ébullition
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Ajouter les : 10 g de Perle
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Minuteur 60 minutes
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Éteindre la source de chaleur
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Ajouter les : 15 g de Triskel, 10 g de Cascade
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Minuteur 20 minutes
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Faire refroidir le moût
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