Recette Kôlsch
- 7 mai 2023
Céréales et sucres
Quantité | Nom | Malterie | Forme | Addition | Couleur | Proportions | Coût total |
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4 kg | Viking Pilsner Malt | Brouwland | Grains | Empâtage | 1 EBC | 88.9 % | - |
500 g | Cara-Pils/Dextrine | Grains | Empâtage | 2 EBC | 11.1 % | - | |
Significantly increases foam/head retention and body of the beer.Also sold under the names "Dextrine" and "Cara-Foam" |
Houblons
Quantité | Nom | Forme | Alpha | Addition | Temps | IBU | Coût total |
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40 g | Select Spalt | Pellets | 5.0 % | Ébullition | 60 minutes | 23.9 | - |
Bred from Hallertauer Mittelfrueh and Spalt in Germany. Spalt character.Used for: Lager, Pilsner, Noble aroma hop substituteAroma: Very fine, spalt aromaSubstitutes: Spalter, Saaz, Tettnang | |||||||
10 g | Aramis Brewferm | Pellets | 5.6 % | Ébullition | 5 minutes | 1.3 | - |
30 g | Aramis Brewferm | Pellets | 5.6 % | Ébullition | 0 minutes | 0 | - |
Divers
Quantité | Nom | Addition | Temps | Coût total |
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1.595 ml | Irish Moss | Ébullition | 15 minutes | - |
Fining agent that aids in the post-boil protein break. Reduces protein chill haze and improves beer clarity. |
Levures
Quantité | Nom | Laboratoire | Forme | Coût total |
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50.275 ml | US-05 Safale American | DCL/Fermentis | Sèche | - |
American ale yeast that produces well balanced beers with low diacetyl and a very clean, crisp end palate. |
Efficacité d'empâtage : 77%
Ratio eau/grain de départ : 2.5 L/kg
pH : 5.4
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Concasser les grains
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Faire chauffer 11.3 L d'eau à 73.2°C
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Palier Mash In à 66°C pendant 60 minutes
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Filtrer et rincer les drêches avec 23.1 L d'eau à 75.6°C
Simple single infusion mash for use with most modern well modified grains (about 95% of the time).
Volume d'ébullition : 30.3 L
Temps d'ébullition : 60 minutes
Densité avant ébullition : 1.035
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Porter le moût à ébullition
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Ajouter les : 40 g de Select Spalt
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Minuteur 45 minutes
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Ajouter les : 1.595 ml de Irish Moss
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Minuteur 10 minutes
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Ajouter les : 10 g de Aramis Brewferm
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Minuteur 5 minutes
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Ajouter les : 30 g de Aramis Brewferm
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Minuteur 0 minutes
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Faire refroidir le moût
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