Recette Belgian Blond Ale
- 1 novembre 2020
Céréales et sucres
Quantité | Nom | Malterie | Forme | Addition | Couleur | Proportions | Coût total |
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4 kg | Pilsner (2 Row) Bel | Grains | - | 2 EBC | 88.9 % | - | |
Belgian base malt for Continental lagers | |||||||
500 g | Melanoiden Malt | Grains | - | 20 EBC | 11.1 % | - | |
Aromatic malt from Banberg, Germany. Promotes a full flavor and rounds off beer color. Promotes deep red color and malty flavor. |
Houblons
Quantité | Nom | Forme | Alpha | Addition | Temps | IBU | Coût total |
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12 g | Columbus/Tomahawk/Zeus (CTZ) | Pellets | 13.9 % | Ébullition | 60 minutes | 24.1 | - |
Engineered Centennial Substitute - High alpha bittering hops.Used for: IPA, American Pale Ale, Stout, Lager, Barley WineAroma: Pungent, spicy. Strongly aromatic, but clean tasting bitternessSubstitutes: Other CTZ, Galena, Chinook, Nugget, Target (U.K.), Northern Brewer (Germany)Storage: Poor/Very Poor (45-65% AA after 6 months at 20 C)14-16.5% AA / 4-5% Beta | |||||||
25 g | Strisslespalt | Pellets | 2.0 % | Ébullition | 10 minutes | 2.4 | - |
Aroma hops used widely in the Alsace area of France.Used for: Pilsner, lager, wheatAroma: Medium intensity, pleasant, hoppySubstitutes: Mt Hood, Crystal, Hallertauer Hersbruck | |||||||
25 g | Strisslespalt | Pellets | 2.0 % | Ébullition | 0 minutes | 0 | - |
Aroma hops used widely in the Alsace area of France.Used for: Pilsner, lager, wheatAroma: Medium intensity, pleasant, hoppySubstitutes: Mt Hood, Crystal, Hallertauer Hersbruck |
Levures
Quantité | Nom | Laboratoire | Forme | Coût total |
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24 ml | T-58 SafBrew Specialty Ale | DCL/Fermentis | Sèche | - |
Estery, somewhat spicy ale yeast. Solid yeast formation at end of fermentation. Widely used for bottle and cask conditioning. |
Efficacité d'empâtage : 72%
Ratio eau/grain de départ : 2.5 L/kg
pH : 5.4
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Concasser les grains
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Faire chauffer 11.3 L d'eau à 73.2°C
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Palier Mash In à 66°C pendant 50 minutes
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Faire chauffer 4.7 L d'eau à 100.0°C
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Palier Mash Out à 75°C pendant 10 minutes avec montée en température par infusion.
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Filtrer et rincer les drêches avec 15.1 L d'eau à 75.6°C
Simple single infusion mash for use with most modern well modified grains (about 95% of the time).
Volume d'ébullition : 27 L
Temps d'ébullition : 60 minutes
Densité avant ébullition : 1.036
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Porter le moût à ébullition
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Ajouter les : 12 g de Columbus/Tomahawk/Zeus (CTZ)
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Minuteur 50 minutes
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Ajouter les : 25 g de Strisslespalt
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Minuteur 10 minutes
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Ajouter les : 25 g de Strisslespalt
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Minuteur 0 minutes
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Faire refroidir le moût
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