tksd
@tksd
https://www.petedrinks.com/abv-calculator-refractometer-hydrometer/
15
Recettes
2
Abonnés
Recette SMaSH Idaho 7 NZ Pale Ale
- 16 avril 2021
Recipe un peu random avec le poto Ad car les ingredients qu on voulait n etaient pas dispo
Céréales et sucres
Quantité | Nom | Malterie | Forme | Addition | Couleur | Proportions | Coût total |
---|---|---|---|---|---|---|---|
8 kg | American Ale Malt | Gladfield | Grains | Empâtage | 5 EBC | 100 % | - |
Houblons
Quantité | Nom | Forme | Alpha | Addition | Temps | IBU | Coût total |
---|---|---|---|---|---|---|---|
40 g | Idaho #7 | Pellets | 13.0 % | Ébullition | 30 minutes | 31.1 | - |
50 g | Idaho #7 | Pellets | 13.0 % | Hors flamme | 10 minutes / 85°C | 5.5 | - |
110 g | Idaho #7 | Pellets | 13.0 % | Houblonnage à cru | 5 jours | 0 | - |
Houblonnage à cru : 3.14 g/l
Levures
Quantité | Nom | Laboratoire | Forme | Coût total |
---|---|---|---|---|
40 ml | WLP067 Coastal Haze Ale | White Labs | Liquide | - |
This blend of yeast is aimed at New England-style IPA beers, producing a hazy appearance and tropical, fruit-forward esters. If provides a dry, yet juicy beer, with mango and pineapple characteristics that add to drinkability. Price is per package and includes an ice pack for shipping at no additional cost to keep your yeast cool during transit. Refrigerate as soon as you receive your order. Attenuation: 70-75% Flocculation: Medium to Low Optimum Fermentation Temperature: 20-22°C Alcohol Tolerance: Medium - High (8 - 12%) |
Efficacité d'empâtage : 72%
Ratio eau/grain de départ : 2.5 L/kg
pH : 5.4
-
Concasser les grains
-
Faire chauffer 20 L d'eau à 73.2°C
-
Palier Saccharification à 66°C pendant 60 minutes
-
Filtrer et rincer les drêches avec 33.4 L d'eau à 75.0°C
Volume d'ébullition : 46.2 L
Temps d'ébullition : 60 minutes
Densité avant ébullition : 1.038
-
Porter le moût à ébullition
-
Minuteur 30 minutes
-
Ajouter les : 40 g de Idaho #7
-
Minuteur 30 minutes
-
Éteindre la source de chaleur
-
Ajouter les : 50 g de Idaho #7
-
Minuteur 10 minutes
-
Faire refroidir le moût
- 0
- 0 dégustation
- 0 commentaire