Recette Triple IPA
- 26 juin 2021
V empatage = 40L
V rinçage = 22L
V ébu = 45L
V final = 38L
DIRECTIONS
Mill the grains and mash at 149°F (65°C) for one hour.
Boil 60 minutes, then add the whirlpool hops.
Chill to 68°F (20°C) and pitch the yeast.
Ferment at 68°F (20°C) until one day past high kräusen and add fermention hops.
Allow the temperature to rise to 72°F (22°C) until fermentation is complete.
Dry hop for two to three days before packaging.
Céréales et sucres
Quantité | Nom | Malterie | Forme | Addition | Couleur | Proportions | Coût total |
---|---|---|---|---|---|---|---|
9 kg | Pilsner Malt (Rahr) | Rahr | Grains | Empâtage | 1 EBC | 57.1 % | - |
3.9 kg | Vienna Malt (Weyermann) | Weyermann | Grains | Empâtage | 3 EBC | 24.8 % | - |
2.05 kg | Dextrose (Briess) | (Briess) | Sucre | Empâtage | 1 EBC | 13 % | - |
800 g | Rye Malt | Grains | Empâtage | 4 EBC | 5.1 % | - |
Houblons
Quantité | Nom | Forme | Alpha | Addition | Temps | IBU | Coût total |
---|---|---|---|---|---|---|---|
114 g | Citra | Pellets | 12.0 % | Hors flamme | 20 minutes / 75°C | 5.3 | - |
114 g | Mosaic (HBC 369) | Pellets | 12.3 % | Hors flamme | 20 minutes / 75°C | 5.5 | - |
228 g | El Dorado | Pellets | 15.0 % | Houblonnage à cru | 5 jours | 0 | - |
114 g | Citra | Pellets | 12.0 % | Houblonnage à cru | 5 jours | 0 | - |
114 g | Mosaic (HBC 369) | Pellets | 12.3 % | Houblonnage à cru | 5 jours | 0 | - |
114 g | Citra | Pellets | 12.0 % | Houblonnage à cru | 2 jours | 0 | - |
114 g | Mosaic (HBC 369) | Pellets | 12.3 % | Houblonnage à cru | 2 jours | 0 | - |
Levures
Quantité | Nom | Laboratoire | Forme | Coût total |
---|---|---|---|---|
310 ml | A38 Juice | Imperial Yeast | Liquide | - |
1 pkg pour 19L |
Efficacité d'empâtage : 72%
Ratio eau/grain de départ : 2.5 L/kg
pH : 5.4
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Concasser les grains
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Palier Mash In à 65°C pendant 60 minutes
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Filtrer et rincer les drêches avec 23 L d'eau à 75.6°C
Volume d'ébullition : 45 L
Temps d'ébullition : 60 minutes
Densité avant ébullition : 1.084
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Porter le moût à ébullition
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Éteindre la source de chaleur
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Ajouter les : 114 g de Citra, 114 g de Mosaic (HBC 369)
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Minuteur 20 minutes
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Faire refroidir le moût
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