Recette Brett Pale Ale
- 28 juin 2021
V empatage = 31.5L
V rinçage = 27L
V ébu = 48L
V final = 40L
Mash the grains at 152°F (67°C) for 60 minutes.
Boil for 60 minutes, following the hops schedule.
After the boil, chill the wort to slightly below fermentation temperature, about 65°F (18°C). Aerate with pure oxygen or filtered air and pitch the yeast. Ferment at 68°F (20°C) for 4 weeks, then check the gravity. If it’s above 1.015, wait and check each week until the number holds steady or drops below 1.015 (preferably 1.010). Then bottle or keg, and carbonate to 2 volumes of CO2.
Céréales et sucres
Quantité | Nom | Malterie | Forme | Addition | Couleur | Proportions | Coût total |
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8.63 kg | Pale Malt (2 Row) US | Grains | Empâtage | 2 EBC | 81.8 % | - | |
960 g | Munich Malt | Grains | Empâtage | 9 EBC | 9.1 % | - | |
480 g | Barley, Flaked | Grains | Empâtage | 1 EBC | 4.5 % | - | |
480 g | Crystal Light - 45L (Crisp) | Crisp | Grains | Empâtage | 45 EBC | 4.5 % | - |
Houblons
Quantité | Nom | Forme | Alpha | Addition | Temps | IBU | Coût total |
---|---|---|---|---|---|---|---|
60 g | Nugget | Pellets | 12.0 % | Ébullition | 60 minutes | 48.5 | - |
60 g | Simcoe | Pellets | 10.0 % | Ébullition | 5 minutes | 7.2 | - |
60 g | Amarillo | Pellets | 9.2 % | Hors flamme | 5 minutes / 77°C | 1.1 | - |
60 g | Citra | Pellets | 12.0 % | Hors flamme | 5 minutes / 77°C | 1.5 | - |
Levures
Quantité | Nom | Laboratoire | Forme | Coût total |
---|---|---|---|---|
106.3 ml | 5112 Brettanomyces Bruxellensis | Wyeast Labs | Liquide | - |
Pitch à 18°C |
Efficacité d'empâtage : 72%
Ratio eau/grain de départ : 3.0 L/kg
pH : 5.4
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Concasser les grains
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Palier Mash In à 66°C pendant 60 minutes
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Filtrer et rincer les drêches avec 30.5 L d'eau à 76.0°C
Volume d'ébullition : 52.7 L
Temps d'ébullition : 60 minutes
Densité avant ébullition : 1.043
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Porter le moût à ébullition
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Ajouter les : 60 g de Nugget
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Minuteur 55 minutes
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Ajouter les : 60 g de Simcoe
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Minuteur 5 minutes
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Éteindre la source de chaleur
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Ajouter les : 60 g de Amarillo, 60 g de Citra
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Minuteur 5 minutes
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Faire refroidir le moût
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